Gepork col·labora amb els premis Vaca d’Or

Ahir es va celebrar a Vic la 12a edició dels premis Vaca d’Or. Les granges osonenques s’enduien tres dels quatre primers premis: producció, genètica i morfologia, i la meitat de la totalitat dels guardons.

Segons els índexs que estableix la Federació de Frisona de Catalunya, les granges de vacú de la comarca demostraven tenir una bona salut pel que fa a la producció, recollint 4 de les 5 distincions que s’han lliurat en aquesta categoria. Can Soca de Calldetenes es va endur el primer premi mentre que Can Barrina de Santa Cecília de Voltregà, la Ramaderia Escovilla de Sant Hipòlit de Voltregà i El Pinós Nou de Rupit van completar els premis osonencs de la categoria.

En la modalitat de genètica, els manlleuencs del Mas La Cavalleria recollien el primer premi mentre que en morfologia el premi va estar per el Campgran, també de Manlleu. El tercer premi també en la categoria de morfologia va anar a parar a Can Soca de Calldetenes.

Osona també obtenia bons resultats en la classificació global entre genètica i producció, l’índex IGP. El Mas la Cavalleria i l’Homet dels Hostalets de Balenyà recollien el segon i el tercer premi mentre que Can Thos de Tordera recollia per cinquè any consecutiu el primer premi.

 

Codi Swift (obligatori)