Èxit de participació a la 4ª edició de la jornada “Ser Ramader al segle XXI”

Gepork va organitzar a l’edifici El Sucre de Vic la quarta edició de les jornades “Ser Ramader al segle XXI”; unes jornades dedicades al sector porcí, amb l’objectiu de tractar els temes més importants del moment: la importància de la bioseguretat a les granges, la malaltia del PRRS i els reptes mediambientals.

El dimecres 7 de març va tenir lloc a Vic (Osona) la quarta edició de les jornades “Ser Ramader al segle XXI”, unes jornades organitzades per Gepork, amb la col·laboració de Zoetis, PIC-Hermitage, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, la Llotja de Vic i el Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente. Amb una assistència de més de 160 professionals del sector i amb la intenció de seguir sent una empresa de referència, Gepork vol continuar dedicant una jornada adreçada al conjunt de clients de porcí que ofereixi un espai de reflexió de la mà de conferenciants de prestigi contrastat.

Gemma Vivet, Directora General de Grup Gepork, va donar la benvinguda als assistents, amb un missatge optimista per al sector, animant tots els assistents a extremar les mesures de bioseguretat a les granges per així aconseguir un millor control de la sanitat animal. Seguidament, van tenir lloc les diferents ponències. La primera, a càrrec de la Sra. Rosa Gallart, en representació del GSP, va tractar sobre els reptes mediambientals en dejeccions, MTD i emissions d’amoníac. En segon lloc, el Sr. Javier Abadias, del laboratori Zoetis va tractar els últims avenços en el coneixement de PRRS i va presentar la nova vacuna Suvaxyn. Per tancar aquest primer bloc de conferències, el Sr. Juan Manuel Herrero Medrano de l’empresa PIC-Hermitage, va parlar sobre les innovacions científiques aplicades a la millor genètica porcina.

En el segon bloc, van tenir lloc les ponències sobre com ser competitius davant les amenaces sanitàries del sector porcí i quins son els nous desafiaments sanitaris que s’aproximen. La primera, va anar a càrrec del Sr. Miguel Angel Higuera director d’Anprogapor i la segona del Sr. Valentín Almansa, Director General de Sanidad de la Producción Agraria del MAPAMA.

Finalment, es va fer una taula rodona on, a més de comptar amb alguns dels ponents, es van incorporar el Sr. Joaquim Xifra, subdirector genera de ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el Sr. Albert Vidal, veterinari i responsable de producció de truges de l’empresa Vall Companys i el Sr. Jordi Baliellas, veterinari i tècnic d’Interporc. Durant aquesta última hora, es van tractar temes d’interès en el sector com és la malaltia del PRRS, les condicions de benestar animal i la bioseguretat com a temes principals de debat. Josep Puigdollers, president de Grup Gepork, que va fer de moderador de la taula rodona i es va encarregar de la cloenda de la jornada donant pas al dinar ofert pel conegut cuiner Nandu Jubany.

Amb la nombrosa assistència i el nivell de les conferències exposades es demostra el bon estat del sector en un moment en què es troba fort i cohesionat i amb ganes de seguir involucrant-se dia rere dia.

Codi Swift (obligatori)