Casa Sendra i Gepork junts per millorar la llonganissa
casa sendra gepork

Casa Sendra, del grup Splendid Foods, col·labora amb Gepork en un projecte l’objectiu el qual és millorar el perfil lipídic dels embotits a través de la modificació de l’alimentació de l’animal per tal de millorar l’estat nutricional dels consumidors i, en definitiva, la seva qualitat de vida i benestar.

El projecte, denominat “Selecció de truges no reproductores per a la millora del perfil lipídic dels embotits curats d’alta qualitat”, ha obtingut un ajut de Grups Operatius del Departament d’Agricultura de la Generalitat 2017.

El director general de Casa Sendra, David Garcia-Gassull, afirma que amb aquest projecte s’aconsegueix donar major homogeneïtat en la qualitat de la carn i que el gust del producte final sigui més estable en les seves característiques organolèptiques, alhora que s’aconsegueix que la velocitat d’oxidació dels greixos sigui més lenta, una característica vital per a un producte de tan llarg procés de curació. També ha comentat que Gepork el lidera perquè la seva experiència en desenvolupament de porcs amb genètiques dissenyades específicament per obtenir productes derivats és vital per a un salt qualitatiu d’aquestes característiques “que és el que nosaltres volíem”.

En les proves que s’han realitzat fins ara ja s’ha aconseguit reduir el greix saturat en un 16% i s’ha pogut solucionar el problema del greix saturat que s’oxida més ràpidament, retardant substancialment el procés d’oxidació. En aquests moments s’està desenvolupant aquest projecte, tutelat pel Clúster d’innovació Innovacc al qual encara li queden un parell d’anys fins a la seva finalització. Quan culmini, es disposarà d’un model genètic i alimentari únic i exclusivament dissenyat per obtenir les millors llonganisses de Casa Sendra.

Codi Swift (obligatori)