Una granja d’Agrocesa-Grup Vall Companys guanya el Porc d’Or Ibèric amb Diamant
La granja Jesús González Sahagún, de l’empresa Agrocesa – Grup Vall Companys, va rebre el Porc d’Or Ibèric especial amb Diamant.

17 granges de bestiar porcí ibèric han estat valorades per la seva professionalitat amb 31 guardons Porc d’Or Ibèric

Més de 400 professionals del sector porcí han celebrat a Salamanca la III edició dels premis Porc Ibèric, que premien l’excel·lència en la producció porcina ibèrica. La gran protagonista va ser la granja val·lisoletana Jesús González Sahagún, de l’empresa Agrocesa – Grup Vall Companys, situada a Villagarcía de Campos (Valladolid), que va rebre el màxim guardó, el Porc d’Or Ibèric especial amb Diamant.

Altres granges guardonades van ser la granja Ibéricos de los Baldíos, de la qual es va recompensar la feina feta en aspectes com la “sanitat, benestar animal i medi ambient”; la granja La Barrosa, es va endur el premi especial a la innovació i la granja Dehesa Solobreña, es va emportar a casa la distinció que guardonava la Màxima Productivitat Numèrica.

Trenta granges de tres comunitats autònomes s’han repartit les prop de seixanta nominacions, dels 31 guardons possibles que valoren la professionalitat del sector ibèric. Incloses 4 distincions especials per reconèixer les granges més sostenibles. Els reconeixements van ser entregats en funció de criteris tècnics (Nascuts Vius, Taxa de Parts i Longevitat).

Reconeixements per estimular l’excel·lència

Els premis Porc d’Or Ibèric es concedeixen a les granges que faciliten periòdicament les seves dades al Banc de Dades de Referència del Porcí Espanyol Ibèric (BDporc-i) i se les distribueix en diferents categories segons el nombre de llavores ibèriques. Aquests guardons pretenen estimular la millor continuada i el creixement del sector. El Grup Gepork, especialitzat en serveis al sector porcí, va assistir a l’esdeveniment organitzat per l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), juntament amb l’empresa especialitzada en salut animal, Zoetis. També han comptat amb el suport d’ASICI i, a escala local, de la Junta de Castella i Lleó i l’Ajuntament de Salamanca.

 

 

 

Codi Swift (obligatori)