Fomentar la cultura de la innovació: Gen PLUS
Josep Pugidollers durante la jornada final de Gen PLUS

El procés Gen PLUS finalitza la seva primera edició amb una desena d’idees que van pugnar per fer-se amb un dels tres premis

La voluntat de convertir la innovació i l’emprenedoria en elements transversals dins el Grup Gepork, va portar a crear aquest concurs d’idees, que focalitza la creativitat entorn de quatre pilars: Passió, Lideratge, Unió i Sostenibilitat. La creença que qualsevol persona de l’empresa té talent per aportar i la confiança en la cultura de la innovació són dues conviccions que estan gravades a l’ADN del Grup Gepork, és per aquest motiu que el Comitè d’Innovació va fer néixer Gen PLUS.

Aquest projecte és una aposta per la innovació i la creativitat, un procés obert a tothom, on van participar persones treballadores de tots els departaments de l’empresa. Inicialment, es van presentar 76 idees, enfocades a l’exploració de nous models de negoci. D’aquestes, se’n va fer una primera tria per passar a la següent part del procés. Finalment, 9 idees i 17 persones van iniciar un camí d’aprenentatge i formació amb l’objectiu de desenvolupar les seves idees inicials i omplir-les de consistència.

La sendera del Gen PLUS

Amb la col·laboració d’organitzacions com CreaccióNextWay i de persones com la Carme Sáez o el Llorenç Martin, es van realitzar diferents jornades de formació en emprenedoria, models de negoci i comunicació. Les idees van anar madurant i prenent forma. Un procés que va durar 3 mesos i que va culminar amb la presentació de les 9 idees davant del Comitè de Direcció que va valorar-les segons criteris com la innovació, la viabilitat o la presentació.

Tot i que es van triar 3 idees guanyadores, la sensació és d’haver obtingut molt més, s’han aconseguit un bon grapat de bones idees, s’ha fomentat el treball en equip, s’ha cohesionat a les persones treballadores, s’han generat dinàmiques transversals d’intercanvi de coneixements i s’ha valorat i reivindicat a totes les persones que formen part de l’equip del Grup Gepork.

En un futur pròxim s’intentarà implementar algunes de les idees que van sorgir durant el Gen PLUS i des del Grup Gepork es continuarà apostant per fomentar la cultura de la innovació.

Codi Swift (obligatori)