Jornada d’Immersió Estratègica INNOVAC

El sector porcí espanyol s’ha convertit en un dels referents mundials en benestar animal. Aquesta és la conclusió extreta després d’assistir a la Jornada d’Immersió Estratègica organitzada per INNOVAC (Associació Catalana d’Innovació del Sector Carni Porcí).

En els últims anys, la indústria ramadera ha guanyat valor, no només millorant el sistema d’instal·lacions de granges, sinó el model de producció global.

L’anàlisi des d’altres perspectives mundials resulta fonamental per comprendre la transformació del sector. En la jornada, la presència de ponents com Lars Kristensen, que va presentar conceptes com la optimització del transport, la organització dels grups d’animals o la formació dels treballadors i personal, resulta clau per entendre l’evolutiva internacional del sector.

De la mà de Derald Holtkamp i Alberto Allepuz, la bioseguretat va ocupar una part molt important de la jornada. Es van tractar conceptes relacionats amb el Rapid Response, el bioterrorisme o la tècnica de detecció dels virus PRSV i PEDV.

Les ponències sobre estratègies de reducció d’antibiòtics en porcí, l’evolució tecnològica, i l’impacte sobre les organitzacions i persones com les que es van poder escoltar, resulten necessàries per entendre l’evolució d’aquest sector cap a una perspectiva de futur.

 

Codi Swift (obligatori)