El Projecte Innovador del Grupo Operativo ANDPSTAD entre els seleccionats per la concessió de les ajudes del MAPA

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha publicat, a través de la Direcció general de Desenvolupament Rural, Innovació i Política Forestal, la resolució de concessió dels ajuts a projectes innovadors d’interès general al sector agroalimentari i forestal.

Per a la convocatòria de 2019 es van rebre 254 sol·licituds, de les quals han estat 47 les propostes que finalment han estat seleccionades. 32 d’aquests projectes havien estat presentats per grups operatius que es van crear amb una subvenció prèvia del Ministeri a través d’altres convocatòries per a la creació i funcionament de grups operatius supraautonòmics. Els projectes es podran executar fins al 15 de juliol de l’any 2021.

El Grup Operatiu ANPSTAND està integrat per un consorci d’organismes i empreses que representa fidelment la pluralitat d’entitats que operen en el segment de la reproducció porcina a Espanya: El consorci integra una associació d’àmbit nacional del sector ramader de raça pura (ANPS), tres empreses (TOPIGS NORSVIN, GRUP Gepork i SEMEN CARDONA), una cooperativa (COBADU) i una Agrupació ramadera (CIAP Cinc Viles).

També formen part d’aquest grup 2 centres públics de recerca (INIA i Universitat de Múrcia), així com diverses empreses líders en material d’inseminació (MAGAPORHUMECOMINITUBEKubus), l’Associació Nacional de Productors de Bestiar Porcí (ANPROGAPOR) i el coordinador ESMEDAGRO.

El projecte innovador promogut pel Grup Operatiu ANPSTAND persegueix unificar procediments i criteris sota un estàndard comú de qualitat seminal porcina, desenvolupat gràcies a la col·laboració de diferents membres especialitzats en inseminació artificial, que culmini en una necessària eina de qualitat. L’establiment d’aquest estàndard tindrà un efecte directe en el mercat, permetrà als CIES del nostre país incrementar la seva tecnificació, i oferir productes més fiables i competitius.

Per a l’execució d’aquest projecte innovador de l’G.O. ANPSTAND s’ha concedit a un ajut de 575.833,91 € cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Rural (FEDER) 80% i MAPA 20%.

Codi Swift (obligatori)