L’adaptació dels ramaders a les lleis de benestar animal de la UE

El Ple del Parlament Europeu (PE) ha votat aquesta setmana a favor de l’informe de la Comissió d’Agricultura (AGRI), que ha quedat aprovat per la majoria dels vots, el 72%. Aquest informe tracta sobre benestar animal en les explotacions ramaderes, havia estat consensuat a l’octubre passat i va tenir com a ponent a l’eurodiputat Jérémy Decerle. El resultat d’aquesta votació demostra que Europa confia en la capacitat dels ramaders per a adaptar-se a la legislació europea sobre benestar animal més avançada del món, segons el COPA-COGECA. representant dels agricultors, ramaders i les seves cooperatives a nivell europeu, informa Agrodigital.

L’informe AGRI reconeix l’esforç dels ramaders per a aconseguir els estàndards de benestar animal més avançats. Els aspectes més destacables que recull són els següents:

  • Les decisions han de tenir base científica
  • Han d’anar acompanyades d’informes d’impacte econòmic, ambiental i social.
  • Han de comptar amb un període de transició
  • S’ha de poporcionar suport econòmic als ramaders perquè puguin adaptar-se a les noves normes.
  • S’han d’establir mesures comercials apropiades, de manera que únicament puguin entrar a la Unió Europea (UE) els productes animals de tercers països que hagin estat produïts amb estándarse semblants als fixats a Europa.

El PE anima als ramaders a continuar esforçant-se en aquest àmbit, mentre COPA-COGECA espera que la Comissió Europea tingui en compte l’enfocament d’equilibri que ha proposat el PE, de manera que es pugui garantir la competitivitat dels ramaders i que, al mateix temps, aquests puguin dur a terme la seva producció amb alts estàndards de producció animal. Aquest enfocament del PE s’ha d’entendre en el marc de l’Estratègia de la Granja a la Mesa, adoptant un enfocament holístic, flexible i voluntari.

 

Consultar notícia original

Codi Swift (obligatori)