Premis Vaca d’Or, 14 edicions premiant les millors explotacions de raça Frisona
Premis Vaca d'Or 201

Es premien les explotacions amb millors índexs genètics i de producció que s’elaboren a partir del llibre genealògic i el control lleter

La Federació Frisona de Catalunya (FEFRIC) organitzen els premis Vaca d’Or, on es premien les 20 millors explotacions de Catalunya. Per segon any consecutiu, Can Thos de Tordera es va alçar amb el màxim guardó. La plata va ser per la Ramaderia Aníbal de Lleida i el bronze el va guanyar Mas Isern de Vic.

Celebrada a la capital d’Osona, l’edició d’enguany ha seguit el camí marcat per l’entrega de 2018, on es va incloure una nova fórmula de càlcul que engloba tres índexs: Producció, Genètica i Morfologia.  Abans de l’entrega dels premis es va fer la ponència, patrocinada pel Grup Gepork, de Giovanni Gnemmi, especialista en reproducció. Gnemmi va compartir informació de caràcter tècnic i va fer reflexions sobre els reptes futurs del sector. En representació del Grup Gepork, va particpar en l’acte Josep Puigdollers.

Codi Swift (obligatori)